At være udsat for stalking er en voldsom oplevelse. Nogle bliver stalket af en ekspartner – andre stalkes af en fremmed eller bekendt, som ønsker at komme i kontakt for enhver pris. Nogle stalkingudsatte kan blive udsat for fysisk vold og andre bliver overvåget og kontaktet på forskellige måder gennem lang tid – måske flere år.

Hvis du bliver stalket er det vigtigt, at du fra starten håndterer situationen på den rigtige måde, så du har mulighed for evt. at få hjælp af politiet på et tidspunkt, og så du skaber mest sikkerhed og tryghed for dig selv under forløbet. Du kan læse mere på Dansk Stalking Centers hjemmeside.

Under er stalkingforløb kan du opleve, at du får stresssymptomer. Måske farer du sammen ved den mindste lyd, måske tør du ikke gå ud om aftenen og måske er det svært at koncentrere sig på arbejdet. Når stalkingen af stoppet, kan det stadig føles utrygt, fordi frygten har sat sig i dig på en måde, som du kan have brug for hjælp til at komme ud af.

Jeg tilbyder samtaleforløb til stalkingudsatte, som ønsker hjælp til at komme bedst muligt gennem en periode med stalking eller som ønsker at finde fodfæste efter et stalkingforløb er afsluttet.

Den, der stalker, kan have mange forskellige baggrunde for at gøre dette – lige fra svære psykiske lidelser, ligegyldighed overfor andres behov og smerte, hævngerrighed o. lign.

For nogle, der stalker, kan det handle om en livskrise, hvor de har svært ved at give slip og komme videre efter et parforholdsbrud. Hvis du kan genkende dig i denne sidste kategori, kan jeg tilbyde samtaleforløb, hvor du får hjælp til at finde ud af, hvordan du give slip og håndtere de svære følelser ved bruddet på måde, der er bedre for både dig selv og andre.